Fibaro Flood sensor (поплава)

FIBEFGFS-101-ZW5
Fibaro
5.430мкд
Вклучено ДДВ: 828мкд (Данок на додадена вредност)
Статус: По нарачка
Сензорот за поплава ќе Ве алармира доколку забележи протекување на вода, драстична промена во температурата и уште неколку други функции. Благодарејќи на долгите телескопски сонди уредот може да се постави и на нерамни површини. Покрај сигнализацијата која ја испраќа до контролерот уредот поседува и вградена сирена и RGB светилка кои се активираат во случај на поплава. Покрај ова уредот поседува и жироскоп кој ќе ве предупреди доколку се забележи наслон поголем од 15 степени. Вградениот сензор за температура несамошто може да се искористи како сензор за пожар туку може да биде искористен во системот за контрола на греењето.

Постои опција за приклучување на сонда со што се овозможува уредот да се постави на било која локација како и директно поврзување на алармен систем. Сензорот работи на 12-24V DC или на батерии.

Веб страната користи cookies.